Agyagozás

Agyagozz, kerámiázz magadnak – azaz készíts egyedi formát masszából

Lehetőséged van egyedi elképzeléseket megformálni, egy, az agyaghoz hasonló speciális, égethető, festhető, mázazható masszából. Ez a valódi alkotómunka, amivel készíthetsz akár szalvétagyűrűt, házszámot, virágot, kis tálakat, bögréket, mécses tartót, állatfigurákat… csak a fantáziádon múlik mi is lesz belőle!
Ezáltal egy igazán egyedi tárgyat vagy ajándékot adhatsz szülinapra, házasságkötésre, babaszületésre, köszönetképp, bármilyen emlékezetes eseményre vagy épp magadnak!

Hogyan történik mindez?
Kapsz tőlünk egy olyan masszát, amivel a fazekasok és a keramikusok is dolgoznak, valamint segédeszközöket, és ha igényled, segítséget.
Korongozásra nincs lehetőség, nálunk kézzel készíthető formákat tudsz készíteni, a marok edénytől az egyedi tükörig.
Amikor elkészült a tárgyad körülbelül egy hétig hagyjuk száradni, majd kiégetjük 1000°C felett a kemencében.
Ekkor értesítünk, hogy jöhetsz megfesteni az alkotásodat, amit ezután mi még kétszer fogjuk égetni, egyszer a festéket, utána pedig a mázat égetjük rá.
Időben ez kicsit hosszabb folyamat, ezért ha ajándékba szeretnél készíteni valamit minimum három héttel számolj!

Egyedi kerámia készítése, árak:
1 adag (400 gramm) massza 4.490 Ft, ami a masszán kívül a forma előállításához szükséges segédeszközöket és az első égetést (zsengélést) tartalmazza. A zsengélt, egyszer égetett natúr kerámia festése 5.500 Ft, mely tartalmazza a festékeket, a mázazást és az újbóli két égetést.
Azaz 9.990.- Forintból a masszától a kiégetett egyedi tárgyakig el tudsz jutni!

Mit lehet készíteni 400 gramm masszából?
Tudsz csinálni például egy marok tálkát, egy mécses tartót, egy rózsát, szalvétagyűrűt… tudod, csak a fantáziádon múlik mi is lesz belőle.

Ízelítőül néhány remekmű:

agyagozás
megfestett
megfestett forma
KÉSZ kerámia
KÉSZ kerámia
hamutartó
agyagozott kisház
megfestett kisház
bögre
gyertyatartó
bögre
halacska formájú tányér
tálka
cicás tálka
házszám tábla
bögre

Az elkészült kerámiákat, agyagtárgyakat az értesítést követően 1 hónapig tároljuk ingyenesen, utána napi 200 HUF-ot számolunk fel. Megértéseteket köszönjük!

Egy kis kedvcsináló videó:

Bezár